Stack Exchange Network

Stack Exchange network consists of 174 Q&A communities including Stack Overflow, the largest, most trusted online community for developers to learn, share their knowledge, and build their careers.

Visit Stack Exchange

Questions tagged [error]

The tag has no usage guidance.

1
vote
1answer
47 views

HTTP 500 Error after trying to update to Craft 3.1.1

I just tried to update Craft to 3.1.1 from within the CP. The install failed and I got an Internal Server 500 error. I now can't load either the front or backend of the site, I get a 500 error in both ...
0
votes
1answer
19 views

Error when Attempting to Install Plugins

I keep getting this error whenever I try to install a plugin. Not sure how to troubleshoot / resolve this. Basically, I need the Contact Form and CKEditor plugins. Setup: I'm running AMPPS with PHP ...
1
vote
1answer
31 views

Best way to find a deprecation error with no location hint?

I'm getting a deprecation error about looping through element queries, but in my markup all my loops are being setup with the .all() method, so I'm struggling to find this. And it's one that is ...
1
vote
1answer
18 views

Erros when using Entry Variable in craft.app.feeds.getFeedItems

I'm processing some feeds using craft.app.feeds.getFeedItems() and it works if I pass the limit as a hard coded number like this: {% set items = craft.app.feeds.getFeedItems(entry.rssURL, '5') %} <...
1
vote
2answers
59 views

Action URLs from CP to a Craft 3 plugin controller

I'm working on my first Craft 3 plugin and want to add some buttons to my plugin's control panel section which post form data to a controller. My plugin is called 'myplugin', the controller I wish to ...
2
votes
1answer
32 views

Locked out of my Account, how to get back in?

This really stressing me out! When trying to log back in to Craft CMS today after som time my password wouldn´t work. I have not changed it and when trying to reset the password I´m only getting: "...
0
votes
0answers
46 views

Large file upload, 500 server error

We've a Craft 3 site hosted with Digital Ocean (Serverpilot set-up) with the DNS routed through Cloudflare. The client has experienced issues uploading large ZIP files to (c140MB), returning a 413 ...
0
votes
1answer
35 views

RSS throwing 404 error

I used this example to create an RSS feed in Craft, saved it as “feed.rss”, uploaded it into the “craft/templates” directory. When I go to www.my-website.com/rss, I get a 404. What am I missing here?...
1
vote
1answer
93 views

Craft 3: admin is showing “500 Internal Server Error” (apache) after fresh install

Just successfully installed a fresh copy of Craft CMS via web browser method under: http://kultursprung.org Frontend is visible but the admin is showing raw Apache error 500 after fresh install: http:...
1
vote
1answer
43 views

CraftCMS 2 -> 3 Migration error: syntax error, unexpected 'const' (T_CONST), expecting variable (T_VARIABLE)

I've successfully upgraded a Craft 2 install to Craft 3 on my local machine, but now that I've moved everything to production, I'm getting this error anytime I try to load a template that uses ...
1
vote
0answers
52 views

Some orders recieve double amount of products

I have a pretty critical issue with one of my clients websites. The site, running Craft CMS 2.7.2 and craft commerce 1.2.1364, uses a event/tickets plugin and uses Mollie as the payment provider. ...
0
votes
0answers
22 views

Error in categories after added second language - Craft 3

I had site with one language and some categories. Next I added new language and i have a problem because list of categories in new language wasn't duplicated. What more when I'm inside one of category ...
1
vote
1answer
349 views

HTTP 503 – Service Unavailable – craft\web\ServiceUnavailableHttpException

I have a problem with my page after upload on server. Currently a enabled devMode and while loading it shows HTTP 503 – Service Unavailable – craft\web\ServiceUnavailableHttpException ...
1
vote
1answer
38 views

Emoji mb_detect_encoding() error when updating to latest Craft 2.6.x

I updated a Craft 2.6 installation to the latest 2.6.x and suddenly I get an error when saving a user's profile on the frond end: mb_detect_encoding() expects parameter 1 to be string, array given /...
1
vote
0answers
58 views

Cannot add more fields - SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1118 Row size too large

I've been bumping into a field limit when attempting to mirgrate fields in, which is a massive limitation for the way the site was originally set up. I've read a bunch of other threads where it's ...
0
votes
0answers
37 views

Error 400 when adding new field

This error occured only once (for now). I code on local windows enviroment with xampp, php 7.1.9. This is error description from debug panel: yii\web\HttpException:400 yii\web\...
1
vote
1answer
54 views

Locked out of the admin interface

I'm having an issue with the login-page and since this is my first Craft website, I'm a little unsure of where to begin to look. When attempting to log in to the admin interface, my username/...
2
votes
1answer
32 views

Check for errors (any) on guest entry form (Craft 3)

I have a guest entry form that's working fine. I'm using Craft-supplied code: {% macro errorList(errors) %} {% if errors %} {% for error in errors %} {{ error }}{% if not loop.last %}, {% ...
2
votes
1answer
43 views

P&T Contact Form not submitting Craft 2

I'm working on a site that I did not build. The first party contact form stopped submitting so I updated Craft and all plugins. All went smoothly but the form is still not submitting. Checked the ...
0
votes
0answers
11 views

We have an “unknown error” screen coming up when we try to upgrade to a PRO license.

We've tried different computers and different browsers and can't get it to work. We are doing this in the website backend. Is there another way to purchase or any other solutions?
0
votes
1answer
27 views

How to create any code from google spreadsheet like {.label} by Craft CMS

ex) original HTML source code <link rel="exhibit/data" type="application/jsonp" href="https://spreadsheets.google.com/feeds/list/~~~~/od6/public/basic?alt=json-in-script" ex:converter="...
1
vote
1answer
65 views

Internal Server Error: missing method or closure

Receiving the standard error: Craft\MatrixBlockModel and its behaviors do not have a method or closure named "sectionArticles". The problem is that this error doesn't make sense. Here is why: I ...
1
vote
1answer
100 views

Database Exception with Sprout Forms after updating to Craft 3

I've recently updated a site from Craft 2 to 3. I'm getting this error after login in to the admin regarding Sprout Forms which was installed in my Craft 2 install. What can I do to get the back-end ...
1
vote
2answers
1k views

Installing Craft 3 - Internal server error

Using Ampps on Windows, I'm trying to install a fresh Craft 3.0 and I've followed the steps and everything seems to be working. Until the very last step, where Craft says "Oops something went wrong". ...
1
vote
1answer
320 views

Getting HTTP 500 error at end of update process when going from Craft 2 to Craft 3 with MAMP

When I try to perform an update from Craft 2 to Craft 3 I am getting a 500 error at, what appears to be, the end of the process. No other info is given. I am using MAMP Pro V4 for Mac.
1
vote
0answers
228 views

Craft3: 1 Click update - broken site [closed]

Tried the 1 Click Update and it bombed. on domain.com/admin/utlities/updates url I get Twig Runtime Error – Twig_Error_Runtime Variable "CraftPersonal" does not exist. 1. in /vendor/craftcms/cms/src/...
1
vote
1answer
908 views

How To Fix “Error: Composer was unable to install the updates.”

I've been running an installation Craft CMS 3.0.0-RC13 for some time with no problems. However, now I cannot install new plugins nor can I remove any that are currently installed. I keep getting the ...
1
vote
1answer
218 views

Craft unable to determine if an update is available?

I just cloned a production site to run in a local environment to test and make sure the site was compatible with PHP7 in preparation for a production server upgrade. For the most part, it seems to ...
1
vote
1answer
292 views

Issue upgrading Craft 2 to 3

I'm attempting to upgrade my Craftsite from 2 to 3, which I have done so, however I seem to be getting a few deprecation errors. The first error is: The auto-generated validation key stored at /...
0
votes
1answer
210 views

Help debugging “An unknown error occurred.”

Recently, when I edit categories or entries I get the dreaded "An unknown error occurred." When I check the logs I see: 2017/12/11 20:41:51 [error] [exception.Craft\HttpException.403] Craft\...
0
votes
0answers
187 views

Error message “Unrecognized locale ”en_us" only sometimes

I've some problems when I navigate in our website. Sometimes I get message "Unrecognized locale "en_us"." (or es_mx if i'm navigating in spanish). When I get this message, I refresh and then I see the ...
1
vote
1answer
158 views

Recoverable error Object of class Craft\ElementCriteriaModel could not be converted to string after Update

After running Craft update I'm getting error on the meta author, meta description and meta keywords fields. Any idea how to resolve issue? Recoverable error Object of class Craft\...
1
vote
1answer
69 views

Craft 2.6.2999 install error: Base table or view already exists: 1050 Table 'craft_entryversions' already exists'

I keep getting stranded at the "Oops" modal on install. This is on the third Craft site I've started. The other two Craft 2 sites stood up fine, an I've been developing them for nearly a year. I've ...
0
votes
0answers
76 views

Class 'HTMLPurifier_Encoder' not found

I'm getting this error after trying to save an entry which contains an invalid character in the slug: Class 'HTMLPurifier_Encoder' not found From there on, it's impossible to access the edit entry ...
0
votes
0answers
115 views

Commerce - Live Environment - “Trying to get property of non-object”

I have a site and been tested locally and on staging server and it checks out fine. I have moved it to the clients live server (Windows 2016) but when I hit the pay button via dummy gateway or ...
1
vote
2answers
149 views

Trying to launch Craft CMS site on 1&1.co.uk and told I don't have permission. Any help why?

Does anyone know how to launch a Craft CMS site on 1&1.co.uk web hosting. I've uploaded my database, changed the siteUrl and uploaded the site with FTP but it's not working. I receive an error ...
1
vote
1answer
104 views

Structure unable to find _entry template

I have a Structure named "pages" which is set to use the template named "_entry". When trying to visit one of the pages I’m just getting a blank screen. The Craft log shows an error in the template ...
0
votes
1answer
264 views

Can't install - Oops at step three

I’m a would-be first-time Craft user. I’m trying to set up a first trial site but not having much success. I’ve been trying to install Craft CMS on my host provider’s server. I use SmartHosting/...
1
vote
1answer
83 views

Problem adding new locale / Resaving matrix blocks Failed / Table 'matrixcontent_files' doesn't exist

I've got an error message from my craft (2.6.2990) after adding a German locale: Resaving all localizable elements: Failed Resaving matrix blocks: Failed in the sidebar and here is what I ...
1
vote
2answers
658 views

An error occurred when rendering a template

I have an odd problem. When I render a simple HTML template without any link to the Control Panel, I get the following message on random pages: An error occurred when rendering a template ...
1
vote
1answer
208 views

See 404 error cause by some weird URI in index.php

I have Craft 2.6.2986 in an AWS EC2 environment. My site looks fine, but in my craft.log, I see a lot of 404 errors. We don't have phpmyadmin2011 or phpmyadmin2012 page. Does anyone know how they get ...
1
vote
0answers
129 views

Copying asset by insertFileByLocalPath() results in fopen:()failed to open stream error

EDIT: Updated code (issue remains) I'm trying to implement functionality in a plugin that, when saving an entry with a lightswitch enabled, takes the asset at index 0 from an assetfield called ...
1
vote
1answer
149 views

DevMode Class 'Exception\RuntimeException' not found

We started getting this error inconsistently on our site, and now it's constant unless we turn devMode off. We have no idea what may be causing it, but it only happens on one page. With devMode turned ...
2
votes
1answer
73 views

Security test generated large compiled_templates directory, site outage

We just moved an installation of one of our sites to a new server. Previously, it was on a machine where the versions of Ubuntu / PHP prevented us from upgrading the Craft core version from 2.3.x to 2....
1
vote
1answer
39 views

Craft ordering tags by 'name'

I've got a problem with some tasks. Craft tells me 'Deleting Stale Template Caches Failed' multiple times. When I look in the Deprecated Warnings, it tells me two things: Ordering tags by ‘name’ has ...
1
vote
1answer
191 views

Empty page instead of 404 error when url contains channel slug

I have a website where my client can create entries in a couple of different channels. Lets take a "news" channel. The url would be: "example.com/news/nameofpage" Whenever a wrong url is entered ...
1
vote
2answers
146 views

Calling plugin controller externally fails with 500 error

UPDATE: Question edited to be clearer. I had an issue where it seems calling a plugin’s controller via an URL caused the site itself to throw a 500 error (i.e. not being accessible at all). The ...
3
votes
1answer
192 views

Asset upload fails with progress bar at full, but images in tempuploads folder

I can’t for the life of me get images to upload. Neither on my local server or on the live server. The progress bar goes to the end, and then … nothing. From what I can see online, I’m not the only ...
1
vote
3answers
647 views

HTTP ERROR 500 after move to live

I moved a site from staging to live. Prior to moving, I logged in to the Craft admin and cleared the caches. I copied the db to the new one and moved the folders like so… from… home/subdomains/craft ...
0
votes
0answers
92 views

Can't delete entries

I get an error when I try to delete entries on my production server. It works when running locally (using Laravel Valet). Trying to delete an entry on the production server causes the following entry ...