0

I have many sites for different countries and languages. They are grouped by language.

I have a matrix field setup to "Save sites to other sites in the same site group".

We imported all the sites content from a feed using FeedMe.

I created a new site and noticed the matrix blocks we added for the other sites was not created.

I think we needed the matrix field to be "Save blocks to all sites the owner element is saved in", because the matrix sub-fields are then set to save in the same group, so should be OK.

So I switched to this, and the queue started Resaving Matrix blocks. Over 60,000 in the queue.

Half way it stopped with a "Failed" message.

Part of the log shows this:-

2019-07-22 16:52:50 [-][1][-][error][craft\queue\QueueLogBehavior::afterError]  [64726] Resaving matrix blocks (attempt: 1) - Error (time: 62.078s): Attempting to save an element in an unsupported site.
2019-07-22 16:52:50 [-][1][-][error][yii\base\Exception] yii\base\Exception: Attempting to save an element in an unsupported site. in /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/services/Elements.php:514
Stack trace:
#0 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/services/Elements.php(2001): craft\services\Elements->saveElement(Object(craft\elements\MatrixBlock), true, false)
#1 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/services/Elements.php(648): craft\services\Elements->_propagateElement(Object(craft\elements\MatrixBlock), false, Array)
#2 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/services/Elements.php(757): craft\services\Elements->saveElement(Object(craft\elements\MatrixBlock))
#3 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/queue/jobs/ResaveElements.php(65): craft\services\Elements->resaveElements(Object(craft\elements\db\MatrixBlockQuery))
#4 /home/mysite/public_html/vendor/yiisoft/yii2-queue/src/Queue.php(214): craft\queue\jobs\ResaveElements->execute(Object(craft\queue\Queue))
#5 /home/mysite/public_html/vendor/yiisoft/yii2-queue/src/cli/Queue.php(147): yii\queue\Queue->handleMessage('64726', 'O:31:"craft\\que...', '300', 1)
#6 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/queue/Queue.php(96): yii\queue\cli\Queue->handleMessage('64726', 'O:31:"craft\\que...', '300', 1)
#7 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/controllers/QueueController.php(86): craft\queue\Queue->run()
#8 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/controllers/QueueController.php(106): craft\controllers\QueueController->actionRun()
#9 [internal function]: craft\controllers\QueueController->actionRetry()
#10 /home/mysite/public_html/vendor/yiisoft/yii2/base/InlineAction.php(57): call_user_func_array(Array, Array)
#11 /home/mysite/public_html/vendor/yiisoft/yii2/base/Controller.php(157): yii\base\InlineAction->runWithParams(Array)
#12 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/web/Controller.php(186): yii\base\Controller->runAction('retry', Array)
#13 /home/mysite/public_html/vendor/yiisoft/yii2/base/Module.php(528): craft\web\Controller->runAction('retry', Array)
#14 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/web/Application.php(298): yii\base\Module->runAction('queue/retry', Array)
#15 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/web/Application.php(565): craft\web\Application->runAction('queue/retry', Array)
#16 /home/mysite/public_html/vendor/craftcms/cms/src/web/Application.php(277): craft\web\Application->_processActionRequest(Object(craft\web\Request))
#17 /home/mysite/public_html/vendor/yiisoft/yii2/base/Application.php(386): craft\web\Application->handleRequest(Object(craft\web\Request))
#18 /home/mysite/public_html/web/index.php(21): yii\base\Application->run()
#19 {main}

Quite concerned if we carry on working on this site, adding content etc. something, somewhere is broken??

Update:

Editing an entry (to delete an english block that has appeared in my fench for example) results in this error:

Couldn’t propagate element to other site.
in /home/flintec-dev/public_html/vendor/craftcms/cms/src/services/Elements.php
  • I have matrix blocks with multiple blocks in with mixed language now. So its copied for example the English matrix content into the French, Spanish, but still showing the French and Spanish as an additional matrix block. Seems its all a bit messed up. Just need a new site to have the base content ready for translation. – Laurence Cope Jul 22 '19 at 17:15

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.