1

I am getting a new error, after no apparent updates from me or the client. The error only appears on pages with this one particular field.

"DateInterval::createFromDateString(): Unknown or bad format ( years) at position 0 (y): The timezone could not be found in the database"

(then a whole description of errors after it - the first from /craftcms/cms/src/helpers/DateTimeHelper.php)

The field in question is an asset field (within a Matrix field). The files are uploaded / stored in an S3 bucket.

Everything was working fine for a few months, now any site or admin page with content from this particular field throws that error.

I have looked at the database and could not spot any obvious errors (to my eyes anyway).

I've also cleared caches and updated asset indexes

Any ideas as to what I am looking for / do next?

  • seems like its DateInterval::createFromDateString. – Priti Rathod Apr 29 '19 at 0:28
  • Thanks Priti - Not sure what you mean - have you seen this error before? any suggestions for a fix? – daver Apr 29 '19 at 2:16
  • Well I haven't seen this error before but as going through your error message it seems like it's PHP error. – Priti Rathod Apr 29 '19 at 2:21
1

In case this effects anyone else, here's what I did to get working:

  • update craft to latest version (in this case 3.1.24)
  • flush cache using Blitz cache plugin (clear is not enough)
  • use Cloudfront and not just S3
  • update all asset indexes in cms

That seemed to have done the trick.

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.