2

I found this question "404 Page Not Showing" asked 3 years ago that the person who asked figured it out but didn't really expand on how they did.

I have basically the same issue, craft doesn't load the 404 error ever, it simply loads the template with nothing. https://footwearoutfitters.net/123

I haven't edited any .htaccess files

Routes is left unmodified, both in the CP and the file itself.

I'm wondering if I setup my entries incorrectly for the URI, anyone have ideas or think of somewhere else I could give info on to help this along?

Here is my .htaccess folder in the public

<IfModule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine On

  # Send would-be 404 requests to Craft
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/(favicon\.ico|apple-touch-icon.*\.png)$ [NC]
  RewriteRule (.+) index.php?p=$1 [QSA,L]
</IfModule>
  • Are you using Apache? If you’re using Nginx then the .htaccess files are useless. – Jalen Davenport Mar 27 '18 at 16:32
  • That's good to know, but yes, it's Apache. I have another site hosted on this same server and it works just fine with the 404 requests – Darryl Hardin Mar 27 '18 at 16:44
  • 1
    Cool. Do you have anything in your 404.html template? – Jalen Davenport Mar 27 '18 at 16:46
  • 1
    Perhaps worth your time to take a peek at this article as well -> nystudio107.com/blog/… – Jalen Davenport Mar 27 '18 at 16:50
  • I do have a 404.html, I haven't yet changed it from what craft put in. I will take a look at that article and update, thanks Jalen. – Darryl Hardin Mar 28 '18 at 17:30
2

So my issue was very simple to solve once I paid better attention. The 404 was loading perfectly fine the whole time, my problem was that in my 404 file I had it as {% block content %} and not {% block main %} as I had specified in my layout.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.