0

I have a client with very stringent concerns over acurate color in thier images.

They have noticed that image resized from Craft have some dramatic color discrepancies, which I have verified. It's nothing you'd probably notice in a regular photo, but these are actual fabric swatch images, so the color is crucial.

Anyway - first thing I verified was that Imagick was being used, which it is.

However, when I look at the file info, it still says something about gd-jpeg which concerning...not sure if that is just a red herring though.

❯ file resized-720.jpeg
resized-720.jpeg: JPEG image data, JFIF standard 1.01, comment: "CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJ"

Is this more appropriately posted as an issue for https://github.com/avalanche123/Imagine?

  • Do you get the same color discrepancy if you use Imagick from the command line? – Brad Bell Aug 31 '15 at 14:38
  • I don't. So I manually set 'imageDriver' => 'imagick', cleared the cache, and then they looked good on the server (also no gd-jpeg) header. – Tim Kelty Aug 31 '15 at 15:10
  • However, even if I take the imageDriver setting out now, it still works...so it seems at some point when the images were created Craft didn't think I had ImageMagick installed. – Tim Kelty Aug 31 '15 at 15:12
  • Huh... weird. ¯_(ツ)_/¯ – Brad Bell Aug 31 '15 at 17:21
1

Somehow, the images were created thinking Imagick wasn't installed. Clearing the cache forced the images to be recreated and seems to have fixed it.

|improve this answer|||||

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.